Home / Nieuws 

Webshop laten maken

Home / Nieuws 

De mooiste drone shots

Het beheren van een webshop is natuurlijk een prachtige manier van ondernemen. Een eigen winkel runnen zonder daarvoor een pand te hoeven bezitten. Je hebt echter wel vaak veel concurrentie van mensen die hetzelfde verkopen als jouw. In de meeste gevallen hanteren zij ook gelijkwaardige prijzen. Hierdoor lijkt het misschien lastig om jezelf te kunnen onderscheiden.

Gelukkig zijn er andere manieren om ervoor te zorgen dat je positief zult opvallen. Bijvoorbeeld door betere service of een gemakkelijker design. In dit artikel geven we je 5 tips om rekening mee te houden wanneer je een webshop laat ontwikkelen.

1. Kies voor duidelijke productfoto’s.
Wij kijken regelmatig rond om te zien hoe andere mensen webshops bouwen. Een van de dingen die ons vaak opvalt is dat men gebruikt maakt van onduidelijke productfoto’s. Toekomstige klanten kunnen hierdoor niet opmaken hoe een product er precies uitziet. Dit is uiteraard niet de bedoeling van de shop. Klanten willen gewoonweg weten waar ze aan toe zijn bij het aankopen van iets uit de webshop. Als dat niet mogelijk is haken ze vaak al snel af.

Het zou toch zonde zijn als dit bij jouw webwinkel gebeurt. Vooral als je producten verder van hoge kwaliteit zijn. Zorg daarom voor duidelijke foto’s. Mocht je ze zelf niet kunnen maken, dan helpen wij met onze fotografie service graag bij het maken van goede productfoto’s. 

2. Houd het overzichtelijk
Deze tip is misschien een open deur, maar het blijft de moeite waard om te zeggen. Houdt de webshop overzichtelijk voor klanten. Een vage indeling of andere onduidelijke dingen maken het namelijk lastiger om wat te bestellen. De kans dat mensen zullen afhaken is hierdoor redelijk groot, aangezien ze het liefst zo min mogelijk moeite doen.

Er zijn misschien ondernemers die denken: ‘’als klanten een bepaald product echt willen hebben, dan blijven ze wel zoeken’’. Dit klinkt in eerste instantie aannemelijk, maar mensen hebben vaak de websites van je concurrenten ook al gevonden. Ze twijfelen alleen nog waar ze precies gaan bestellen. Wanneer je webwinkel onduidelijk is, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk voor een andere site kiezen.

3. Vermijd spellingsfouten
Iedereen maakt weleens een foutje. Toch staat het natuurlijk niet professioneel als een artikel veel fouten bevat. Hetzelfde geldt voor een webshop. Het komt verassend vaak voor dat productbeschrijvingen vol staan met spelling- en grammaticafouten. Dit werkt natuurlijk niet bevorderlijk voor je geloofwaardig en het kan ervoor zorgen dat potentiële klanten toch even verder kijken. Let dus goed op spellingsfouten!

Webshop laten maken By Manouk
Dit waren de 3 dingen waar je rekening mee moet houden als je een webshop gaat/laat maken. Wij ondersteunen je graag in het maken van jouw webshop. Een webshop waarbij we jouw bedrijf onderscheiden van andere bedrijven. Zullen we samenwerken? Neem hier contact op. 

Gerelateerde blogs

Wij maken zichtbaar waar jij fantastisch in bent

Zullen we samenwerken?

Wij maken zichtbaar waar jij fantastisch in bent

Zullen we samenwerken?