Home / Nieuws 

Het belang van een goede huisstijl

Home / Nieuws 

De mooiste drone shots

Het eerste wat potentiele klanten zien is een logo. Het draagt bij aan het imago van uw bedrijf en is minstens net zo belangrijk als een bedrijfsnaam. Een logo maakt je bedrijf namelijk herkenbaar, want als je het goed doet zal men het logo onthouden. Denk er maar eens over na. Bij het woord ‘’McDonalds’’ zal iedereen meteen denken aan de bekende gouden ‘M’, bij Apple aan de kenmerkende ‘appel’ en bij Twitter schiet het blauwe vogeltje direct te binnen.

Eerste indruk
De eerste indruk van een logo is cruciaal. Ziet het logo er professioneel uit? Dan zal de klant een hogere verwachting hebben van het bedrijf en daardoor eerder een dienst of product bij je afnemen. Een huisstijl is een relatief kleine investering maar je gaat er veel resultaat mee gaat boeken. Desondanks kijken veel bedrijven hier niet naar om waardoor ze ongemerkt veel omzet mislopen.

Net als een logo is een huisstijl ook één van de belangrijkste onderdelen van de identiteit van het bedrijf. Het zorgt ervoor dat je jezelf onderscheid van andere bedrijven en net als een logo zorgt een huisstijl voor extra herkenbaarheid. Het logo kan je terug laten komen in de huisstijl waardoor het geheel nog net een beetje extra opvalt.

Wat valt er onder een huisstijl?
Onder een huisstijl vallen veel bedrukte en geprinte producten. Waaronder bijvoorbeeld flyers, facturen, enveloppen, briefpapieren, presentatiemappen en visitekaartjes.

Kleuren
Kleuren spelen in een huisstijl en/of logo ook een grote rol, elke kleur straalt namelijk iets uit. Zo wordt geel bijvoorbeeld geassocieerd met de zon, leven, en licht. Groen met veiligheid, blauw met kalmerend en koel en rood met liefde en passie. Het is daarom van belang om kleuren te gebruiken die te maken hebben met jouw dienst of product.

Hogere betrouwbaarheid
Mensen gaan graag in zee met een betrouwbare organisatie. Wanneer je huisstijl er netjes en verzorgd uitziet zal een klant zich er prettig bij voelen en graag zaken met je doen. Zorg er dus voor dat je de huisstijl goed op orde hebt.

Gerelateerde blogs

Wij maken zichtbaar waar jij fantastisch in bent

Zullen we samenwerken?

Wij maken zichtbaar waar jij fantastisch in bent

Zullen we samenwerken?